Openingstijden

 • MAANDAGGesloten
 • DINSDAG10.00 - 19.00
 • WOENSDAG10.00 - 19.00
 • DONDERDAG11.00 - 20.00
 • VRIJDAG9.00 - 18.00
 • ZATERDAG9.00 - 16.30
 • ZONDAGGesloten

Studio Colourful werkt op afspraak 020 - 682 18 10

Haartips van Wida 


Zorg goed voor je haar


Is jouw haar zomerklaar? 6 zomertips die je haar redden!
 

Nu de zomer begonnen is en de vakantiekriebels oplaaien is het een goed moment 
om na te denken over je haar. Want voorkomen is beter dan genezen.
 

We weten allemaal dat zon, zout en chloor schade brengt aan je haar, haarkleur
maar ook aan je hoofdhuid. Behandel je haar daarom net als je huid en verzorg je
haar op de volgende manier:

 

 1. Gebruik haarproducten met UV bescherming.
 2. Blijf niet te lang in de zon zonder bescherming.
 3. Spoel je haar na het zwemmen, zeker bij blond haar of highlights want chloor kan je haar dan groen maken!!
 4. Was het haar goed totdat al het chloor en zout eruit is.
 5. Verzorg je haar extra goed met een haarmasker om het vochtbalans
  op peil te houden. 
 6. Gebruik leave in conditioner voor extra vocht overdag. 

 

 

En lig je al op het strand en ligt je haarspray thuis, klaar om niet te vergeten? Geen nood, meng wat conditioner met body zonnecreme met factorbescherming en je haar is alsnog gered. 

Hele fijne vakantie!

 
Groetjes, Wida Zare 

 

 

Hoe voorkom je dat je haar er dof uit gaat zien?


Mooi gezond haar valt soepel en heeft een stralende glans. Dat wil je natuurlijk graag zo houden. Hoe voorkom je dat je haar er dof uit gaat zien? Met deze tips lukt dat zeker!

Haar kan door verschillende oorzaken een doffe uitstraling krijgen. Gekleurd haar heeft bijvoorbeeld, direct nadat het gekleurd is, een prachtige glans. Maar in de loop van de tijd loopt de kleur terug en daarmee verdwijnt ook de glans. Je kunt dit proces afremmen door je haar regelmatig met een speciale (kleuropfrissende) shampoo te wassen. Verwen je haar ná het wassen bovendien met een conditioner, dan hou je het zacht en soepel. 
Is je kleur té veel afgezwakt dan is het tijd voor een opfrisser. Een kleurspoeling of een nieuwe kleuring brengt uitkomst én zorgt voor nieuwe glans!

Vaak permanenten en te warm föhnen zijn eveneens funest voor de glans van je haar. Ook hiervoor geldt: een conditioner na het wassen of een haarkuurbehandeling bij je kapper doet wonderen.

Tot slot: ook ongezond eten, weinig beweging, een slechte gezondheid en/of veel stress laten glans verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zorg wat beter voor jezelf, ook je haar vaart daar wel bij…

Tip: Gebruik altijd een shampoo en conditioner die past bij je haartype. Hierdoor wordt je haar beter verzorgd én beschermd! Hoe weet je wat ‘jouw’ shampoo en conditioner zijn? Je kapper vertelt het je graag!


Droog en krullend haar. Is het mogelijk om mijn haar blijvend glad te krijgen of juist de natuurlijke krul te laten dansen?


Krullend haar kan gaan kroezen: beetje bij beetje kunnen mooie krullen gaan veranderen in een "pluizende" massa. De vorm van krullen is weinig constant. Maar al te vaak zakken krullen uit en verlizen hun elasticiteit. Bij fijn haar gaan krullen er dan dun uitzien. Als met dik haar heeft, lijken de krullen er " opgeblazen" uit te gaan zien en wordt het een dikke bos. Krullend haar is van nature moeilijk in bedwang te houden en de structuur is over het algemeen: droog, moeilijk te ontwarren en dof.

Er zijn diverse diagnose's mogelijk. Uw haar is onhandelbaar, rus en pluist sterk: u wenst extreem zacht en soepel haar. Uw haar is weerbarstig en pluizig: u wilt minder volume met behoud van de charme van de golvingen en de krullen. Dik stug of gekruld haar met veel volume dat moeilijk in model te brengen is, heeft behoefte aan makkelijke ontwarring en soepele haarvezels om het stylen te vergemakkelijken en het pluizen te voorkomen.

1ste stap bij uw kapper: Maak kennis met het Elasto-Curl gamma. Het gebruik van deze producten geeft uw haar optimale voeding in alle luchtigheid en maakt het haar zacht en makkelijk hanteerbaar. De massage die tijdens het Bad wordt uitgevoerd, bevordert het ontspannen van de hoofdhuid en bereidt deze voor, op het aanbrengen van de verzorging.

Vervolg behandeling thuis: Om alle dagen te genieten van het gladmakend effect en om ook thuis de weldoende werking voort te zetten gebruikt u het Elasto-Curl gamma.


Droog haar. Kan ik dat opnieuw soepel en glanzend maken?


Het antwoord van de Expert Meer dan 40% van de mensen hebben droog haar. Het is gemakkelijk te herkennen. Het voelt min of meer stug aan en laat zicht moeilijk ontwarren. Het ziet er vaal, breekbaar en dof uit. Het mist zijn natuurlijke glans en gezondheid. Mogelijke oorzaken zijn natuurlijke oorzaken of mechanische / chemische oorzaken. Natuulijke oorzaken: de talgklieren produceren onvoldoende talg waardoor het haar onvoldoende wordt beschermd tegen de negatieve invloeden van buitenaf.

Mechanische / Chemische oorzaken: haar wordt gevoelig door veelvuldig borstelen, de wind, enz. Sommige behandelingen van het haar (slecht uitgevoerde kleur- en permanentbehandelingen, niet aangepaste shampoos en verzorgers) drogen het haar ook uit. Er zijn drie gevoeligheidsgraden: 1ste graad: normaal tot lichtgevoelig haar voelt glad aan wanneer het nat is, het droogt tamelijk snel, haakt weinig ineen tijdens het ontwarren, glanst weinig en voelt niet echt zacht aan. 2e graad: matig droog en gevoelig haar klit en is moeilijk te ontwarren, voelt droog aan en ziet er tamelijk dof uit. 3e graad: zeer droog en zeer gevoelig haar droogt zeer traag en is zeer moeilijk te ontwarren. Het voelt zeer stug aan en ziet er bijzonder dof uit. 1ste stap bij uw kapper: Maak kennis met de weldaden van één van de Voedende Rituelen. De Tao-massage, die wordt uitgevoerd tijdens het bad, ontspant de hoofdhuid en bereidt deze voor op het aanbrengen van het verzorgingsproduct dat wij u adviseren. Zo wordt uw haar weer glanzend en soepel. Vervolg behandeling thuis: Om de werking van het bij de kapper toegepaste verzorgingsproduct voort te zetten, kunt u kiezen uit de Nutritive producten die bij u passen en die wij u zullen adviseren.


Haaruitval. Wat kan ik doen?


Het antwoord van de Expert Tijdig ingrijpen, want hoe vlugger u reageert, hoe beter u uw haarmassa kan behouden. De diagnose. U verliest uw haar en wilt weten wat u daar tegen kunt doen. Wij kunnen de tekenen van de haaruitval herkennen en u adviseren. Normaal verliest men 60 tmt 100 haren per dag. U vindt ze gewoonlijk op het hoofdkussen of ze blijven hangen in kam of borstel. Het zijn haren die hun normale levenscyclus volgen en waarvan de cyclus ten einde loopt. Door de kracht die men er bij het kammen op uitoefent, vallen ze uit. Dit is niet meer dan normaal. Van haaruitval is sprake wanneer dat getal wordt overschreden en wanneer de toestand aanhoudt. Haaruitval kan tijdelijk zijn.... Haaruitval kan het gevolg zijn van een gebeurtenis van drie maanden voordien (vermoeidheid, stress, zwangerschap) U moet ingrijpen wanneer er haren aan uw vingers blijven hangen als u met de hand door het haar gaat. U bent ongeveer 50 jaar.... Rond die tijd begint de fysiologie te veranderen. De aard van het haar verandert en het wordt geleidelijke fijner en brozer. U moet ingrijpen wanneer u, als u met de vingers door het haar gaat, de indruk hebt dat deze dunner worden. Let wel: dit verschijnsel begint soms al veel vroeger. Het is nooit te vroeg om in te grijpen. 1ste stap bij uw kapper: Om dit probleem te behandelen zullen wij u haar behandelen met Antichute a l'Aminexill. Wij zullen u tonen hoe u het flesje scheiding per scheiding op het haar moet aanbrengen. Het is heel eenvoudig en duurt minder dan een minuut. Vervolg behandeling thuis: Twee maal per jaar gedurende 6 weken lang of gedurende het hele jaar door 2 flesjes per week gebruiken. U brengt de inhoud van het flesje aan op handoek droog haar. Niet uitspoelen. Deze oplossing kan makkelijk worden verdeeld zonder dat ze uitloopt of het haar vet maakt. Het haar blijft natuurlijk en soepel. U moet echter wel heel de kuur afmaken, zelfs als de toestand lijkt te verbeteren.


Verzwakt of fijn haar. Hoe kan ik het tot zijn recht doen komen?


Het antwoord van de Expert Zowel fijn, normaal als dik haar wordt dagelijks blootgesteld aan natuurlijke en chemische agressie. Die agressie verzwakt het haar en daardoor verliest het interne bestanddelen. Natuurlijke beschadiging wordt veroorzaakt door licht, water, wrijving (borstelen en drogen) en de zon. Chemische beschadiging houdt verband met de vele ongeschikte of te agressieve haarbehandelingen (niet goed uitgevoerde kleuringen, of permanenten en niet aangepaste shampoos en verzoringen). Aangezien gekleurd en gepermanent haar kwetsbaarder is voor natuurlijke beschadiging, raakt het des te sneller verzwakt. Omdat fijn haar een kleinere diameter heeft (60 micron, ofwel 25% minder dan normaal haar), is het nog gevoeliger voor beschadiging. De kleinere cortex ervan vraagt meer houdbaarheid en de dunnere cuticula heeft meer bescherming nodig. De diagnose. Verzwakt haar: Uw haar is minder stevig. Het is een deel van zijn elasticiteit verloren. Het verkleurt snel onder de invloed van licht. Uw punten zijn verzwakt en uw haar breekt gemakkelijk bij het borstelen. Het is minder soepel. Uw kapsel blijft minder in vorm. Uw kleuring verkleurt sneller en/of uw permanent verliest zijn veerkracht en zijn elasticiteit. Het intercellulair cement van uw haar is beschadigd. het moet weer worden opgebouwd, zodat uw haar opnieuw zijn natuurlijke weerstand terug krijgt, krachtig, zijdezacht, luchtig en levendig wordt. Fijn en kwetsbaar haar: Uw haar mist volume en kracht. Het heeft geen volume en is electrisch geladen. het is vaak slap. Fijn haar wordt sneller beschadigd dan normaal haar. 1ste stap bij uw kapper: maak kennis met de herstellende rituelen. het Bad helpt de hoofdhuid te ontspannen en reinigt deze tegelijkertijd in alle zachtheid. Vervolgens zal uw kapper uw haar verzorgen en het 56% sterker maken met een schokbehandeling met het Vita Ciment Comlex. Door dit product lok voor lok over het haar te verstuiven, bouwen wij het intercellulair cement van de haarvezel weer op. Vervolg behandeling thuis: Om thuis de resultaten van de behandeling voort te zetten kunt u de Resistance producten gebruiken die wij u zullen adviseren.


Droog en krullend haar. Is het mogelijk om mijn haar blijvend glad te krijgen of juist de natuurlijke krul te laten dansen?


Het antwoord van de Expert Krullend haar kan gaan kroezen: beetje bij beetje kunnen mooie krullen gaan veranderen in een "pluizende" massa. De vorm van krullen is weinig constant. Maar al te vaak zakken krullen uit en verlizen hun elasticiteit. Bij fijn haar gaan krullen er dan dun uitzien. Als met dik haar heeft, lijken de krullen er " opgeblazen" uit te gaan zien en wordt het een dikke bos. Krullend haar is van nature moeilijk in bedwang te houden en de structuur is over het algemeen: droog, moeilijk te ontwarren en dof. Er zijn diverse diagnose's mogelijk. Uw haar is onhandelbaar, rus en pluist sterk: u wenst extreem zacht en soepel haar. Uw haar is weerbarstig en pluizig: u wilt minder volume met behoud van de charme van de golvingen en de krullen. Dik stug of gekruld haar met veel volume dat moeilijk in model te brengen is, heeft behoefte aan makkelijke ontwarring en soepele haarvezels om het stylen te vergemakkelijken en het pluizen te voorkomen. 1ste stap bij uw kapper: Maak kennis met het Elasto-Curl gamma. Het gebruik van deze producten geeft uw haar optimale voeding in alle luchtigheid en maakt het haar zacht en makkelijk hanteerbaar. De massage die tijdens het Bad wordt uitgevoerd, bevordert het ontspannen van de hoofdhuid en bereidt deze voor, op het aanbrengen van de verzorging. Vervolg behandeling thuis: Om alle dagen te genieten van het gladmakend effect en om ook thuis de weldoende werking voort te zetten gebruikt u het Elasto-Curl gamma.


Haarschilfers


Ze ontstaan tijdens het celvernieuwingsproces van je hoofdhuid. Er is echter beslist wat tegen te doen!

Gaat het celvernieuwingsproces van je hoofdhuid te snel, dan ontwikkelen en verdrogen de cellen niet snel genoeg. Ze gaan aan elkaar vast zitten en worden afgestoten. Het resultaat: de cellen zien er uit als witte schilfertjes. Dit noemen we roos.

Over het algemeen hebben mannen en vrouwen echter meestal even veel last van roos. Hoe kun je roos bestrijden? Je haar wassen met een normale shampoo lijkt makkelijk maar heeft het minste effect. Gebruik daarom een anti-roos shampoo, deze bevat celgroeiremmende middelen. Regelmatig gebruik geeft al snel resultaat.

Abnormale afscheiding van de hoofdhuidschilfers kan veroorzaakt worden door stress, medicijngebruik, voedingspatroon, et cetera. Hierbij geldt dat bovenstaande producten niet het gewenste resultaat kunnen hebben. Dan is het raadzaam om je huisarts advies te vragen.